21 July 2010

Baltic Princess, July 2010

Baltic Princess

IMO 9354284
Built 2008, Aker Yards, France / Aker Yards, Helsinki, Finland
Tonnage 48 915 GT
Length 212,10 m
Width 29,00 m
Draft 6,42 m
Ice class 1A Super
2 800 passengers
2 484 berths
600 cars
1 130 lanemeters
4 Wärtsilä diesels, combined 32 000 kW
2 propellers
2 bow thrusters
Speed 24,5 knots

Click on image(s) to view full size.

Departing Helsinki West Harbour, photographed from Vattuniemi. 2 July 2010


Arriving in Helsinki West Harbour, photographed from Vattuniemi. 10 July 2010


Departing Helsinki West Harbour, photographed from Sisä-Hattu. 20 July 2010

4 comments:

 1. Tero Söderholm21 July, 2010 23:45

  Aluksi, onnea uudelle kansiolle

  Ihan hyviä kuvia,paitsi että:

  Hiukan on tiukat rajaukset monissa kuvissa, hieman pitäisi laivalla olla kuvassa tilaakin ennen kuin tulevat kuvan reunat vastaan.
  Liian monia, melkein samanlaisia kuvia.Yksi hyvä kuva ajaa asiansa paremmin kuin monta "melkein kopiota". Ainakin oma mielenkiintoni lopahtaa liiallisen toiston mukana.
  Ylläolevat asiat liittyvät kaikkiin nyt loudaamiisi kuviin/kansioihin.

  Nyt kun kaikki kuvat ovat kansiossa uusia, latautuivat ne ilmeisesti kaikki heti avonaisina etusivulle.Kuitenkin kaikista alaluokista oli omat klikattavat viittaukset. Olen landella kännykkämodeemin takana ja tuo etusivun lataaminen kesti todella pitkään. Parempi olisi josko etusivulla olisi vain klikattavat linkit alakansioihin.

  Vaikka mikäs minä olen opettamaan, itsekin kuvailen paljon, laivojakin, enkä ole saanut aikaan omia nettisivuja, kuten Sinä !
  Hyvää jatkoa, toivottaa Tero

  ReplyDelete
 2. Tervehdys Tero, ja kiitoksia palautteesta!

  Olet ihan oikeassa siitä, että tähänastisissa merkinnöissä on turhan paljon toistoa kuvissa. Alkuhuumassa on tullut latailtua vähän turhan monta samanlaista kuvaa jokaisesta laivasta, pitää yrittää jatkossa rajoittaa.

  Rajauksista en sen sijaan ole ihan samaa mieltä. Kyse on tietenkin lähinnä mielipideseikoista, mutta itse olen mieltynyt omissa kuvissani oleviin tiukkoihin rajauksiin. Tietysti tätä voisi yrittää varioida jatkossa.

  Kuvien latautuminen etusivulle johtuu siitä, ettei Blogspotin formaatti aivan täysin sovi yhteen kuvien indeksöinnin kanssa. Eli eri laivoja käsittelevät sivut tulevat joka tapauksessa aikajärjestyksessä etusivulle (olen rajannut näiden määrän viiteen säästääkseni huonojen yhteyksien päässä olevia). Klikattavat viittaukset ovat lähinnä sitä varten, että jos ja kun kuvia tulee enemmän, voi tietystä laivasta kiinnostunut löytää kuvat helpommin. Pitää katsella miten sivuston muotoilu jatkossa muokkautuu, tässä vaiheessa tämäkin on vielä vähän hakusessa.

  Kiitoksia uudestaan palautteesta ja hyvää jatkoa sinullekin!

  ReplyDelete
 3. Tero Söderholm23 July, 2010 01:01

  Joo,tärkeintä on se mistä itse pitää, kuvaa sitten vaikka tyttöjä, kukkia ja mehiläisiä, autoja,laivoja whatever... ja rajaa kuvat juuri oman näkemyksensä mukaan. Itsellehän sitä kuitenkin harrastelija loppujen lopuksi kuvaa, eikö ?

  ReplyDelete
 4. Näinhän se on. On tietysti mukavaa jos joku muukin saa iloa kuvista, mutta pääasiassa sitä itselleen kuvailee... ainakin niin kauan, kun kukaan ei kuvista maksa.

  ReplyDelete